Meghan Markle, hertiginna av Sussex, med maken prins Harry, vid ett besök i London i somras.
Meghan Markle, hertiginna av Sussex, med maken prins Harry, vid ett besök i London i somras. - Foto: TT

Harry och Meghan-dokumentär nu släppt

Det har varit stor uppståndelse redan på förhand. Nu släpps Netflixdokumentären om prins Harry och Meghan Markle där de berättar om livet i det brittiska kungahuset.


Dokumentären utlovar "hela sanningen" kring varför hertigparet lämnade det kungliga livet och valde att flytta till Kalifornien för nästan tre år sedan.

På torsdagen släpptes de tre första avsnitten av totalt sex. I det första avsnittet riktar prins Harry skarp kritik mot mediebevakningen av dem och säger bland annat att det är hans skyldighet att berätta om "utpressning och utnyttjande" inom brittiska medier.

— Ingen vet vad som sker bakom stängda dörrar, säger prins Harry i dokumentären.

— Ingen vet hela sanningen. Vi har hela sanningen, säger han vidare.

Paralleller dras även mellan Meghan Markle och prinsessan Diana där prins Harry uppger att han inte vill att historien ska upprepa sig.

I en uppmärksammad intervju med Oprah Winfrey i fjol anklagade prins Harry och hans fru Meghan det brittiska hovet för rasism. Meghan Markle, vars mamma är svart, hävdade bland annat att det i palatset uttryckts oro för hur mörk hudfärg deras då ofödda barn skulle få. Intervjun slog ner som en bomb och har skakat den brittiska monarkin.

En trailer till serien om hertigparet släpptes redan i förra veckan. Det brittiska kungahuset har hittills avböjt att kommentera innehållet.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar choklad

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.