Tio dödade i anfall i Syrien

Totalt tio personer har dödats när Irankopplade mål har anfallits från luften i Syrien, enligt en organisation som bevakar utvecklingen i det krigshärjade landet.


Sent på söndagskvällen anfölls en lastbilskonvoj av något slags flygfarkoster, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). De dödade personerna var inte syrier och konvojen uppges ha kommit från Irak, lastade med iranska vapen.

På måndagen skedde drönaranfall i samma område, riktade mot en grupp som undersökte platsen där söndagskvällens anfall hade ägt rum. "En befälhavare inom en Iranstödd grupp och två av hans medarbetare, alla icke-syrier" dödades, enligt SOHR.

SOHR har sedan länge bevakat strider i Syrien från Storbritannien, med hjälp av ett nätverk av källor som är på plats i landet. En statsgranskad syrisk radiokanal rapporterade om söndagens anfall, utan att gå in närmare på vad lastbilarna i fråga transporterade.

Iran och flera Iranstödda grupper, bland dem Hizbollah, stödjer den syriske diktatorn Bashar al-Assads styre. Irankopplade mål i Syrien har anfallits vid många tillfällen, då så vitt känt av USA-ledda koalitionsstyrkor och av Israel.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!