Stora polisstyrkor har jobbat med mordhärvan. Genrebild.
Stora polisstyrkor har jobbat med mordhärvan. Genrebild. - Foto: TT

Tysk stad andas ut: Misstänkt seriemördare fast

De äldre rånades och i flera fall mördades en efter en i Schwäbisch Hall-området i sydvästra Tyskland. Nu tror sig polisen ha hittat den ansvarige: en 31-åring som beskrivs som seriemördare.


Det är i första hand tre dåd den senaste tiden som satt skräck i bygden. Strax före jul slogs en 77-årig kvinna ihjäl i stadsdelen Hagenbach. Den 17 januari överfölls en 83-årig man en bit österut, i Ilshofen. Och veckan efter var det dags igen, en 89-årig kvinna mördades i området Michelbach an der Bilz.

Polisen satte ihop en specialstyrka som nu, med hjälp av dna-spår, har hittat en misstänkt, rapporterar SWR och andra tyska medier.

— Vi lyckades gripa en 31-årig serbisk medborgare i går morse, säger den regionale polischefen Reiner Möller.

Det handlar om en synbarligen vanlig familjefar som tillsammans med fru och barn kom till Tyskland så sent som i december. Han har dock varit där förut, och polisen tittar nu bakåt för att se om han kan bindas till fler fall. Bland annat finns ett olöst mord med liknande kännetecken 2020, enligt åklagare Harald Lustig.

TT
/
Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.