Isande kyla slår mot Kanada och nordöstra USA. Bilden från Michigan i torsdags.
Isande kyla slår mot Kanada och nordöstra USA. Bilden från Michigan i torsdags. - Foto: TT

Nytt rekord när isande vindar slår mot USA

En ny köldvåg slår mot norra USA. National Weather Service, NWS, har utfärdat en varning för extrem köldfaktor i de nordöstra delarna av landet.


På Mount Washington i delstaten New Hampshire uppmättes ett nytt nationellt rekord i köldfaktor. På toppen av berget uppmättes –43 grader och i kombination med den isande vinden uppnåddes en köldfaktor på –78 grader.

Även på andra håll ställer vinden till det. NWS har utfärdat varningar om extrem köldfaktor ner mot New York där man nu utlyst en så kallad kod blå.

Kod blå innebär att personer som bor på gatan välkomnas in i stadens olika boenden för hemlösa samt att invånare av säkerhetsskäl ska meddela myndigheterna om de ser en hemlös person utan skydd.

I norra delarna av delstaten har skolor stängts för att värna om elevernas och personalens säkerhet. Även Boston samt delar av Kanada har förhöjd beredskap på grund av kylan.

Det kalla vädret väntas dra bort under söndagen lokal tid.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Femte person misstänkt för väskmordet

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.