Två män fuskade i fisketurneringen genom att placera blyvikter i fångsten.
Två män fuskade i fisketurneringen genom att placera blyvikter i fångsten. - Foto: Helena Landstedt/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

Sportfiskare döms till fängelse – stoppade blyvikter i fångsten

Två sportfiskare har fått sina fiskar varma efter en tävling i den amerikanska delstaten Ohio. För att ta hem prispotten på 300 000 kronor stoppade de sin fångst full med bly.


De två männen, 43 och 36 år gamla, dömdes i torsdags till tio dagar vardera i fängelse för att ha fuskat i fisketurneringen i september. 

De måste också böta motsvarande drygt 26 000 kronor per man. Den båt de använde under tävlingen på Eriesjön – värd över 1,3 miljoner svenska kronor – beslagtas dessutom av myndigheterna.

Blyvikter placerades inuti fiskarna

Vinnaren i turneringen korades utefter fångstens vikt. När de två dömda männen lämnade in sina fiskar till vägning fattade tävlingschefen misstankar, då fångsten inte såg så tung ut som vågen uppgav.

Vid en närmare titt hittades tio blyvikter inuti fiskarna. Männen diskades och en omedelbar utredning inleddes.

"Borde bannlysas från alla fisketurneringar"

Professionella fisketävlingar är populära i USA och prissummorna ligger ofta på tiotusentals dollar. De som fiskade upp tyngst byte i Eriesjönturneringen kammade hem drygt 300 000 kronor.

"Jag hyser inget tvivel om att dessa två bedragare har fuskat i flera turneringar under senaste åren. De borde bannlysas från alla fisketurneringar på livstid", säger åklagaren Michael O'Malley i ett uttalande.

Eriesjön är en av de fem stora sötvattensjöarna i Stora sjösystemet i östra Nordamerika.

TT
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!