Den republikanske presidentkandidaten, Floridas guvernör, Ron DeSantis och hans familj i Iowa på lördagen.
Den republikanske presidentkandidaten, Floridas guvernör, Ron DeSantis och hans familj i Iowa på lördagen. - Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Trump vägrar dela scen med partirivaler

Åtta republikanska presidentaspiranter deltar på lördagen i ett politiskt evenemang som ordnas av den amerikanske senatorn Joni Ernst – men Donald Trump lyser med sin frånvaro.


Den tidigare presidenten har i stort sett undvikit alla tillställningar som tvingar honom att dela scen med sina rivaler inför nästa års presidentval.

Floridaguvernören Ron DeSantis och tidigare vicepresident Mike Pence är dock på plats.

DeSantis, som anses vara Trumps främsta utmanare, har gjort kampanjstopp i flera delstater, inklusive Iowa, under veckan – som markerar hans första som officiell kandidat.

Under lördagen har DeSantis besökt mässområdet som är beläget nära staden Des Moines med sin fru, Casey DeSantis, för att skriva autografer.

Casey DeSantis bar en skinnjacka med budskapet att Florida är "var woke dör". "Woke" är en politisk samlingsterm för medvetenhet om olika orättvisor – men många anser att woke handlar en överdriven politisk korrekthet.

Mike Pence har rest flertalet gånger till Iowa under det senaste året. Han har fortfarande inte lanserat sin kampanj, något som väntas vid ett evenemang i Des Moines på onsdag, enligt källor.

Tidigare vicepresident Mike Pence väntas lansera sin presidentkampanj på onsdag, enligt källor.

Tidigare på lördagen sade Pence att han och hans fru Karen Pence reflekterat mycket över hur han ska tjäna sitt land.

— Vi har kommit fram till ett beslut. Jag tänkte att det inte skulle finnas något bättre ställe att tillkännage vårt beslut än just här i Hawkeye-delstaten, sade han i en intervju med Newsmax.

Andra republikanska aspiranter som planerar att delta senare under dagen är USA:s tidigare FN-ambassadör Nikki Haley, South Carolinasenatorn Tim Scott, entreprenören Vivek Ramaswamy, radiovärden Larry Elder, exguvernören Asa Hutchinson och affärsmannen Perry Johnson från Michigan.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.