Den sexårige pojken, som gick i första klass, omhändertogs efter att han skjutit en lärare i en skola i staden Newport News i Virginia. Arkivbild.
Den sexårige pojken, som gick i första klass, omhändertogs efter att han skjutit en lärare i en skola i staden Newport News i Virginia. Arkivbild. - Foto: John C. Clark/AP/TT

Mamma åtalas efter att hennes sexåriga son skjutit lärare – riskerar flera år i fängelse

Mamman till den sexårige pojke som i januari sköt och skadade en lärare i Newport News i USA har ställts inför rätta i en federal domstol för att ha använt marijuana medan hon innehaft ett skjutvapen. Hon erkänner brottet som kan ge henne upp till två år i fängelse.


Kvinnan anklagades för att ha ljugit om sitt bruk av marijuana i ett formulär för bakgrundskontroll när hon köpte den pistol som hennes son senare sköt läraren med. Enligt federal lag är det i allmänhet förbjudet att inneha skjutvapen om man exempelvis har dömts för ett grovt brott eller använder droger.

Oklart hur pojken fick tag i pistolen

Mamman har erkänt sig skyldig till brottet och hennes advokater har gått med på ett avtal med åklagarna, som kräver ett fängelsestraff på 18 till 24 månader. Domen väntas komma i oktober.

Det var i januari i år som den sexårige pojken sköt en lärare under ett bråk i ett klassrum i en skola i staden Newport News i delstaten Virginia, USA. Läraren, en kvinna i 30-årsåldern, skadades allvarligt vid skjutningen och fick genomgå flera operationer.

På delstatsnivå står mamman också anklagad för grov vanvård av barn och för att ha brutit mot lagen om förvaring av skjutvapen. Den rättegången kommer att hållas i augusti och även här riskerar hon ett flerårigt fängelsestraff.

Hennes advokat James Ellenson har sagt att mamman trodde att hennes pistol var i säkert förvar högt upp på en garderobshylla med avtryckaren låst. Enligt advokaten är det oklart hur pojken fick tag på pistolen.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!