Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kallar anfallet mot Kramatorsk för en 'terrorattack'.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kallar anfallet mot Kramatorsk för en 'terrorattack'. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Man i Kramatorsk gripen för "terrorattack"

Den man som tidigare på onsdagen greps för inblandning i den ryska attacken mot en pizzeria i Kramatorsk misstänks för terrorism.


— I dag grep säkerhetstjänsten och polisens specialstyrkor personen som koordinerade denna terrorattack, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sitt kvällstal.

Ukraina anklagar mannen för att ha bistått Ryssland vid utförandet av tisdagens attack som dödade minst elva personer, inklusive tre barn, och skadade över 60.

— Den som hjälper ryska terrorister att förstöra liv förtjänar det strängaste straffet, säger Zelenskyj och tillägger att fler människor fortfarande kan vara kvar i rasmassorna.

Tidigare skrev säkerhetstjänsten på Telegram att mannen misstänks ha fotograferat restaurangen och informerat ryssarna om hur populär den är. Restaurangen Ria Pizza beskrivs som ett populärt tillhåll, där såväl lediga soldater som journalister, hjälparbetare och Kramatorskbor har hållit till.

Ryssland nekar till att man attackerat civila mål.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!