Det nordkoreanska styret har släppt bilder från den stora militärparaden under torsdagen. Bildernas äkthet har inte kunnat verifieras.
Det nordkoreanska styret har släppt bilder från den stora militärparaden under torsdagen. Bildernas äkthet har inte kunnat verifieras. - Foto: KCNA/AP/TT

Pampig militärparad på Nordkoreas stora årsdag

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un delade scen med representanter från Ryssland och Kina under den stora militärparaden på torsdagen, enligt uppgifter från statliga nyhetsbyrån KCNA.


Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu och den kinesiske politbyråmedlemmen Li Hongzhong kunde från en balkong se paraden i huvudstaden Pyongyang.

Marscherande soldater, stridsvagnar och stora interkontinentala ballistiska robotar ska ha rullat längs paradvägen. Evenemanget var en del i det stora firandet av 70-årsdagen av det vapenstilleståndsavtal mellan Sydkorea och Nordkorea som i praktiken avslutade Koreakriget 1953.

På gatorna och läktarna syns tiotusentals åskådare på statliga mediers bilder, som inte har kunna verifieras av oberoende källor. Enligt KCNA har människor hämtats från hela landet för att vara en del av folksamlingen.

Bilden vad den nordkoreanska regeringen uppger vara en interkontinental robot av typen Hwasong-17 under torsdagens parad. Bilden kommer från statliga medier och dess äkthet har inte kunnat verifieras.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!