Tusentals statligt anställda skickades hem från arbetet i Washington på måndagen till följd av varningarna för stormar med åska, hagel och tornador.
Tusentals statligt anställda skickades hem från arbetet i Washington på måndagen till följd av varningarna för stormar med åska, hagel och tornador. - Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Stormar slår mot USA – minst två döda

Mer än en miljon hushåll och företag i elva delstater är strömlösa efter att kraftiga stormar med hagel och åskskurar dragit in över den amerikanska östkusten under måndagen.


Den nationella vädermyndigheten har utfärdat tornadovarningar i över tio delstater, från Tennessee till New York. I sin varning för området runt den amerikanska huvudstaden Washington DC skriver myndigheten: "Det finns en betydande risk för skadliga och lokalt förödande orkaner, samt stor risk för hagel och tornador".

Minst två personer, en 28-årig man i Alabama och en 15-årig pojke i South Carolina, har dött till följd av ovädret. Mannen träffades av blixten, och pojken av ett fallande träd när han steg ur en bil.

I närheten av Philadelphia, i det lilla samhället Hockessin, fick Tom Tomovich sitt tak bortrivet av stormen, rapporterar 6ABC-TV.

— Vi såg molnen komma och kunde höra ett mullrande på avstånd, säger Tom Tomovich.

— Innan vi hann blinka blåste vindarna rakt igenom baksidan av vårt hus, säger han.

På flera håll har träd och kraftledningar fallit över vägar och hus, men de initiala rapporterna indikerar än så länge inga mer omfattande skador, rapporterar amerikanska medier

Tusentals flygningar har också ställts in eller försenats. Många av flygen ställdes in på Atlantas internationella flygplats Hartsfield-Jackson.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!