USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild. - Foto: Seth Wenig/AP/TT

Trump hoppar över Republikanernas valdebatt

Donald Trump kommer inte att ställa upp i Republikanernas första primärvalsdebatt som hålls på onsdag, meddelar ex-presidenten i ett inlägg på sin egen medieplattform Truth Social.


"Allmänheten vet vem jag är och vilket framgångsrikt presidentskap jag stod för. Jag kommer därför inte att ställa upp i debatterna!", står det i inlägget, där han också hänvisar till sitt opinionsmässiga övertag gentemot sina konkurrenter.

Trump har även tidigare uttryckt skepsis kring att möta sina motståndare inom Republikanerna inför primärvalen, där partiets kandidat till nästa års presidentval ska utses.

En annan aspekt som sannolikt spelade in i Trumps beslut är att onsdagens debatt i sänds i Fox News, som ex-presidenten dömt ut som "fientligt" inställt till honom.

Även flera av de mindre kända republikanska presidentkandidaterna väntas missa debatten eftersom de inte uppfyller de minimikrav som krävs för att delta, vilket bland annat inkluderar hur många donationer man mottagit och hur stort stöd man har i opinionsundersökningarna.

Bland dem som uppfyller kraven finns bland andra Trumps främste utmanare, Floridas guvernör Ron DeSantis, tidigare vicepresidenten Mike Pence, förre New Jersey-guvernören Chris Christie och tech-entreprenören Vivek Ramaswamy.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!