Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra gripna för terrorplaner i USA

Nyheter | 21/05/2009 05:50

I USA har fyra män gripits misstänkta för att ha planerat terrorbrott.

I USA har fyra män gripits misstänkta för att ha planerat terrorbrott. De fyra männen, James Cromitie, David Williams, Onta Williams och Laguerre Payen, planerade att attackera amerikanska mål med massförstörelsevapen, skriver New York Post.

En av männen ska bland annat ha sagt att han "hatade de där judejävlarna", skriver NBCNEWYORK.

Enligt ett pressmeddelande från distriktsåklagaren misstänks männen för att ha planerat att spränga en synagoga och ett judiskt center i området Riverdale i New York-stadsdelen Bronx, där männen växe upp.

De anklagas dessutom för att ha planerat att skjuta raketer mot flygplan vid nationalgardets militärbas i Newburgh utanför New York.

Enligt uppgifter försökte terroristerna köpa vapen från en infiltratör från federala polisen FBI, som försedde dem med "en inaktiv robot och overksamma sprängmedel".

– Bomberna gjordes av FBI:s tekniker, de var helt ofarliga, det fanns inte ens den minsta risk att de skulle detonera, säger poliskonstapeln Raymond Kelly.

För redan ett år sedan började agenten att arbeta som infiltratör för att komma åt terroristerna.

– Detta var en lång och välplanerad utredning, och nu ser vi hur verkligt hotet är från inhemska terrorister, säger repblikanen Peter King, från säkerhetskommittén i New York, till AP.

Se mer nedan:

View more news videos at: http://www.nbcnewyork.com/video.

Skrivet av: