Den norska polisen fick natten till söndagen ta till spikmatta för att få stopp på en bil som tidigare uppmätts köra i 240 kilometer i timmen. Då visade det sig att de vuxna fram hade två minderåriga i baksätet. Arkivbild.
Den norska polisen fick natten till söndagen ta till spikmatta för att få stopp på en bil som tidigare uppmätts köra i 240 kilometer i timmen. Då visade det sig att de vuxna fram hade två minderåriga i baksätet. Arkivbild. - Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Körde 240 med barn i bilen – spikmatta stoppade

Ibland går det fort – även i Norge.


Det krävdes spikmatta för att polisen skulle få stopp på en bil som rusade fram i 240 kilometer i timmen på E6 norr om Oslo natten till söndagen. När den stannat visade det sig att de två vuxna fram hade två barn i baksätet. Det handlar dock inte om föräldrar med barn, enligt polisen.

Bilen upptäcktes strax efter midnatt på väg norrut. Polisbilen som försökte hänga på mätte farten på bilen till 240 kilometer i timmen men lyckades inte stoppa den. Strax därefter vände föraren, körde söderut och färden tog slut efter att en spikmatta hade lagts ut.

— Vi ser mycket allvarligt på detta, särskilt eftersom det fanns barn i bilen, säger Finn Håvard Ås på polisen till nyhetsbyrån NTB.

När poliserna fick syn på bilen hade de tidigare stoppat två 18-åringar som körde i 170 respektive 179 kilometer i timmen. Under lördagen var det en bilträff, polisen kallar det street meet, i trakten och flera samtal kom in om aggressiv körning. Polisen utesluter inte att det finns ett samband, men vill inte slå fast det.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!