Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags.
Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags. - Foto: Ali Unal/AP/TT

Massgripanden efter bombdåd i Turkiet

Minst 67 personer i 16 olika provinser. Turkisk polis genomför massgripanden av misstänkta PKK-medlemmar, två dagar efter ett bombdåd mot regeringskvarteren i Ankara.


Tisdagens räder riktades mot "underrättelsestrukturen" i PKK, skriver inrikesminister Ali Yerlikaya på X, tidigare Twitter.

I söndags, samma dag som det turkiska parlamentet öppnade efter sommaruppehållet, sprängde sig en självmordsbombare vid inrikesdepartementet. Ytterligare en misstänkt gärningsman "oskadliggjordes" i skottlossning med polis i området.

Kurdiska PKK tog på sig attacken. Sent på söndagen meddelade Turkiets försvarsdepartement att flygvapnet bombat PKK-mål i norra Irak.

Kurdistans arbetarparti (PKK) är terrorstämplat av Turkiet, EU och USA. Det grundades 1978 som ett marxistiskt parti. 1984 tog gruppen till vapen mot den turkiska staten i sin kamp för självständighet.

TT
/
/
EU
/
/
USA
Senaste nytt

Tre döda i skjutning i Nevada

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

1 timme sedan
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

2 timmar sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

2 timmar sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

3 timmar sedan
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

3 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.