Arabförbundets generalsekreterare Ahmed Aboul Gheit och Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, fotograferade i Moskva på måndagen.
Arabförbundets generalsekreterare Ahmed Aboul Gheit och Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, fotograferade i Moskva på måndagen. - Foto: Sergei Ilnitsky/AP/TT

Ryssland: Palestinsk stat bästa lösningen

Hamas attack på Israel har fördömts i skarpa ordalag av en rad länder. Ryssland hävdar att upprättandet av en palestinsk stat, "sida vid sida" med Israel, vore bästa lösningen på kriget.


— Vi håller inte med dem som säger att säkerhet nås genom att enbart bekämpa terrorism, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Uttalandet fälldes på måndagen, samma dag som Lavrov stod värd för Arabförbundets generalsekreterare Ahmed Aboul Gheit i Moskva. Under visiten fördömde Aboul Gheit det pågående våldet och lade till att han avsåg våldet "från alla sidor".

Liknande tankar har förts fram från Kina. Majoritetsledaren i USA:s senat Chuck Schumer har uttryckt besvikelse gentemot Peking för att Kina i sina uttalanden inte visat sympati eller stöd för Israel.

Ett extrainsatt möte i FN:s säkerhetsråd under natten till måndag slutade utan något gemensamt uttalande om Hamas anfallskrig. USA och flera andra länder kom dock med starka, enskilda fördömanden. Ryssland och Kina är permanenta medlemmar i rådet och har därmed vetorätt.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!