Skottlossning i sikhiskt tempel i Wien

Fler skadade efter skottlossning mellan rivaliserande familjer.


WIEN. Ett 30-tal människor kan ha skadats när skottlossning utbröt i ett sikhiskt tempel i Wien på söndagen. Enligt räddningstjänsten hade några av dem allvarliga skador.

– Alla de inblandade har gripits, sa en talesman för polisen.

Enligt de första rapporterna var det en grupp människor som kom in i templet och öppnade eld. Fem personer har fått skottskador i huvudet och sticksår på kroppen. Två familjer, som ligger i fejd med varandra, uppges ligga bakom massakern, enligt oe24.at.

Orsakerna till massakern är än så länge okända. Familjerna gav sig på varandra med handeldvapen och knivar. Skottlossningen ska ha tagit fart i ett bönerum. Gatorna utanför templet blockeras av ambulans och polis.

Några personer, sex stycken enligt polisen, var missnöjda med en predikan och reste sig upp med dragna vapen inne i templet. Ett vapen var riktat mot predikanten Shri Guru Ravidas Sabha, säger ögonvittnet Jasuf Kalder till österrikiska Kurier.

Kalder intygar att templet är i bråk med två andra Wiendistrikt, Meidling och Donaustadt.

Det finns ingen uppgift om hur det gick för den predikande gurun, och flera skadade ska ha flytt från platsen, enligt ögonvittnen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!