Världens starkaste chili heter numera Pepper X och inte California Reaper.
Världens starkaste chili heter numera Pepper X och inte California Reaper. - Foto: Jeffrey Collins

De testade världens starkaste chili Pepper X – här är den heta reaktionen

En ny kung sitter på chilifrukt-tronen. Pepper X är officielt världens starkaste chilifrukt efter att ha krossat den tidigare California Reaper i hetta. I en video testar två programledare frukten och man kan väl säga att det hettar till.


För att mäta hetta i något man äter eller dricker tar man till Scovilleskalan. Måttenheten är framtagen för att mäta ämnet kapsaicin som påverkar hettan.  

Under lång tid ansågs världens starkaste chilifrukt vara California Reaper vars styrka uppmättes till hela 1,64 miljoner scovillegrader. Nu får dock den klassiska chilin se sig besegrad och det med råge.

Läkarens skarpa varning – efter nya trenden: Sluta slå er själva med hammare

Så het är Pepper X

Mannen bakom California Reaper, Ed Currie, har nu tagit fram en ännu värre chili som mäter hisnande 2,69 miljoner scovillegrader. Den har fått namnet Pepper X och har utsetts av Guiness World Record till världens starkaste chili. Dock går den inte att få tag i för de som känner sig sugna på att odla en hemma. Det är nämligen endast Currie som har tillgång till de frön som krävs för att odla den. 

Tabasco, som finns i de flesta livsmedelsbutiker i Sverige, mäter mellan 2 500 - 5 000 scovillegrader. Det är alltså en bit upp till Pepper X:s nivå.

Testar Pepper X: "Behöver mer servetter"

På sociala medie-plattformen Tiktok har kontot @firstwefeast publicerat en video där upphovsmakaren får intyget av Guiness World Record.

”Det här är en kombination av mycket jobb av många människor. De sa att det inte gick att göra, de kallade oss lögnare och vi bevisade för dem att Pepper X faktiskt är världens starkaste chili, officielt från Guiness”, säger Ed Currie.

Trots att Pepper X inte är tillgänglig för allmänheten får programledarna ta sig ett smakprov. Den ena får väldigt svårt att hålla masken och hukar sig över bordet i ett försök att ge uttryck för vad han känner.

”Jag känner hetta, jag känner hetta!”, är det enda han får fram samtidigt som han grimaserar kraftigt. 

I kommentarsfältet har följarna inte låtit vänta med att skriva sin reaktion efter att ha sett videon.

"DET ÄR MÅNGA SCOVILLE".

"Älskar hans reaktion", skriver en person.

"Vi kommer behöva mer servetter", skriver en annan ironiskt.

Foto: Skärmavbild Tiktok/firstwefeast


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!