I centrala London har tusentals människor demonstrerat på lördagen för att visa sitt stöd för palestinier.
I centrala London har tusentals människor demonstrerat på lördagen för att visa sitt stöd för palestinier. - Foto: David Cliff/AP/TT

Flera propalestinska protester världen över

Storbritannien, Italien och Australien är bland de länder där människor samlats för att demonstrera mot kriget i Mellanöstern. Polisen uppskattar att "upp till 100 000" deltog i den propalestinska demonstrationen i London under lördagen.


Människor i den brittiska huvudstaden viftade med palestinska flaggor och uppmanade Israel att avsluta sin blockad och flygattacker mot Gaza.

I australiska Sydney vandrade tusentals människor genom stadens centrum under lördagen och ropade "skäms, skäms Israel" och "Palestina kommer aldrig dö".

Även i Rom i Italien demonstrerade hundratals människor, vissa bärande skyltar där det stod "Palestina, Rom stöttar er" och "ingen fred innan vi får frihet".

I Rom i Italien demonstrerade hundratals människor.

I Tyskland förbjöd polisen dock en propalestinsk demonstration som var planerad i Berlins centrum på lördagen, rapporterar tyska medier. Polisen i den tyska huvudstaden har tidigare stoppat liknande evenemang de senaste veckorna, med hänvisning till möjliga våldsamheter och antisemitiskt hets mot folkgrupp.

Trots det har dock vissa propalestinska demonstranter gått ut på gatorna, vilket har lett till sammandrabbningar med polisen.

Myndigheter har dock tillåtit en proisraelisk demonstration på söndag som väntas samla tusentals människor i centrala Berlin på söndag.

De senaste två veckorna har över 4 300 palestinier dödats och fler än tiotusen skadats i israeliska anfall mot Gazaremsan, enligt Hamaskontrollerade palestinska uppgifter. De anfallen följer på terrorstämplade Hamas attacker i södra Israel den 7 oktober där över 1 400 människor dödades, den absoluta merparten civila.

I australiska Sydney vandrade tusentals människor genom stadens centrum under lördagen.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!