En polis i den australiska delstaten New South Wales anklagas för dråp efter att en 95-åring skjutits med elpistol och avlidit. Arkivbild.
En polis i den australiska delstaten New South Wales anklagas för dråp efter att en 95-åring skjutits med elpistol och avlidit. Arkivbild. - Foto: Gustav Sjöholm/TT

Polis dråpanklagas – sköt 95-åring med elpistol

En australisk polis anklagas formellt för dråp efter att en 95-årig kvinna skjutits med elpistol vid ett polisingripande i maj i år. Kvinnan avled senare på sjukhus.


Konfrontationen inträffade på ett äldreboende för dementa i delstaten New South Wales i Australien. Kvinnan ska ha viftat med en köttkniv och sköts enligt anklagelserna av polisen med elpistol när hon närmade sig med sin rullator.

Den 33-årige polismannen hade kallats till boendet efter att kvinnan blivit upprörd och varit "beväpnad med kniv" tidigt på morgonen. Han uppges ha varnat henne innan han använde elpistolen.

Polismannen har tidigare blivit formellt anklagad för misshandel på grund av händelsen, men nu har dråpsmisstanken lagts till.

Enligt uppgifter ska kvinnan ha vägt 43 kilo och har av polisen beskrivits som "bräcklig". Hon fick frakturer i skallen när hon ramlade till marken och avled en vecka senare.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!