23 döda efter attentat i Pakistan

Dödssiffrorna stiger efter en bombattack som raserade en polisstation.


Dödssiffrorna stiger efter en bombattack som raserade en polisstation i Lahore i Pakistan i dag. Hittills har 23 personer rapporterats döda och många fler är skadade, enligt AFP. Både poliser och civila finns bland de döda. Förödelsen vid attentatsplatsen är omfattande, och fler offer befaras finnas i ruinen. Flera byggnader intill polisstationen har rasat och många bilar har krossats. Tevebilder från platsen visar hur räddningspersonal gräver i den fullständigt ödelagda byggnaden.

Enligt polisen utfördes attacken av en bilburen självmordsbombare som rammade polisstationen med sitt fordon. Han hade försökt köra in bilen i byggnaden, men stoppades av en barriär utanför ingången.

Vem som ligger bakom attacken är oklart, men attentatet kommer samtidigt som Pakistans armé är på offensiven mot talibanrebeller i Swatdalen med omnejd i nordvästra delen av landet. Lahore har utsatts för andra stora attentat på senare tid. I slutet av mars intogs en polisskola utanför staden av en skara beväpnade män, som kunde besegras först efter en åtta timmar lång eldstrid. Den attacken tog den pakistanske talibanledaren Baitullah Mehsud på sig skulden för.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!