En belgisk polis.
En belgisk polis. - Foto: JOHANNA GERON /Reuters/TT

Svensk kvinna skadad efter skottlossning i Bryssel – Tobé: "Fruktansvärt"

En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT.
– Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.


Svenska utrikesdepartementet uppger att den skadade är en svensk kvinna i 30-årsåldern och att anhöriga har underrättats.

Fyra personer uppges ha skadats i skottlossningen som inträffade vid 19.30-tiden på onsdagen, rapporterar Le Soir med hänvisning till polisen. En av de träffade beskrivs ha livshotande skador.

Belgisk polis utgår från att det inte handlar om ett terrordåd.

Svensk kvinna skjuten i Bryssel: "Får vård just nu"

"En av våra medarbetare har blivit skadad i en skottlossning i Bryssel. Fruktansvärt. Personen i fråga får vård just nu, läget bedöms inte att vara kritiskt", skriver EU-parlamentarikern Tomas Tobé på X.

"Belgiskt polis arbetar just nu för att få mer information om vad som har hänt. Vi kommer att återkomma så fort vi har mer information om det inträffade", skriver Tobé vidare.

Källor inom landets rättsväsende uppger för belgiska medier att det kan röra sig om en narkotikauppgörelse. Skjutningen utreds som mordförsök.

"Den initiala utredningen tycks peka på en uppgörelse", skriver borgmästaren i Ixelles, Christos Doulkeridis, på sociala medier efter att ha besökt platsen.

Ingen har gripits för skjutningen. Ett vittne säger till Le Soir att en beväpnad man sköt flera skott och att panik utbröt.

Jörgen Warborn vill inte kommentera händelsen ytterligare.

– Vi hänvisar allting till det som Tomas Tobé skriver i sitt inlägg, säger Warborn till TT.

I mitten av oktober dödades två svenskar och en svensk skadades i ett terrordåd i Bryssel.

Senaste nytt

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

2 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

2 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

3 timmar sedan
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.

Google stäms på 24 miljarder av 32 mediebolag

3 timmar sedan
En grupp av 32 mediebolag i 13 europeiska länder stämmer teknikjätten Google på 2,1 miljarder euro, motsvarande nästan 24 miljarder kronor, skriver Reuters på sin hemsida.