Huthimilis nära Jemens huvudstad Sanaa, som den kontrollerar. Arkivbild.
Huthimilis nära Jemens huvudstad Sanaa, som den kontrollerar. Arkivbild. - Foto: AP/TT

Biden: Vi fortsätter attackera Huthirörelsen

USA har åter slagit till mot Huthirörelsen i Jemen. Och fler attacker blir det. Kommer de att fortsätta? Ja, säger president Joe Biden.


USA iscensatte under tidig onsdag sin fjärde attack mot den islamistiska Huthirörelsen, och på kvällen kom det femte anfallet.

På en direkt fråga säger Joe Biden att attackerna kommer att följas av fler.

— Är de (attackerna) effektiva? Stoppar de Huthirörelsen? Nej. Kommer de att fortsätta? Ja, sade Biden till reportrar utanför Vita huset.

För trots att de amerikanska anfallen fortsätter har den Iranstödda Huthirörelsen fortsatt att angripa fartyg i Röda havet. Och det kommer rörelsen, enligt vad den själv uttalar, att fortsätta med.

— Oavsett hur den amerikansk-brittiska aggressionen försöker stoppa oss från att göra så, säger en militär talesperson för Huthirörelsen till tv-kanalen al-Masirah.

Onsdagens amerikanska attack i Jemen riktade sig mot 14 robotar som var redo att avfyras.

"De här robotarna vid uppskjutningsramper utgjorde en omedelbar risk mot handelsfartyg och amerikanska flottfartyg i regionen och kunde ha avfyrats när som helst", uppger den amerikanska militärens centralkommando för regionen (Centcom).

Storbritanniens utrikesminister David Cameron uppger på X, tidigare Twitter, att han pratat med sin iranska motsvarighet, Hossein Amir-Abdollahian, under Världsekonomiskt forum i Davos i Schweiz och uppmanat Teheran att sluta stödja Huthirörelsen i Jemen.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!