Kvinna avklädd och misshandlad

Femtio män slet av kvinnans kläder och bar runt henne i Nepals huvudstad.


Nepals regerings beslut om att skriva en ny konstitution för att ge kvinnor mer makt har fortfarande inte gett resultat - snarare tvärtom. Den senaste månaden har det könsrelaterade våldet ökat, med försök att våldta, mörda och sätta eld på flertalet kvinnor.

En kvinna överfölls av en stor grupp män i Kathmandu, och tillsammans slet männen av hennes kläder och slog henne. Kvinnan, som fortfarande är oidentifierad, bars sedan runt i staden, och trots hennes rop på hjälp vågade ingen komma till hennes undsättning, enligt The Times of India.

Trots att allt hände för en hel vecka sedan har media inte fått någon information om fallet förrän nu. Och om det inte skulle ha varit för en förbipasserande som fotograferade händelsen skulle misshandeln fortfarande vara nedtystad. Bilderna spreds över internet och med dem blossade missnöjdheten med situationen i Nepal upp.

Det är ännu oklart varför kvinnan överfölls.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.