Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna avklädd och misshandlad

Nyheter | 29/05/2009 12:56

Femtio män slet av kvinnans kläder och bar runt henne i Nepals huvudstad.

Nepals regerings beslut om att skriva en ny konstitution för att ge kvinnor mer makt har fortfarande inte gett resultat - snarare tvärtom. Den senaste månaden har det könsrelaterade våldet ökat, med försök att våldta, mörda och sätta eld på flertalet kvinnor.

En kvinna överfölls av en stor grupp män i Kathmandu, och tillsammans slet männen av hennes kläder och slog henne. Kvinnan, som fortfarande är oidentifierad, bars sedan runt i staden, och trots hennes rop på hjälp vågade ingen komma till hennes undsättning, enligt The Times of India.

Trots att allt hände för en hel vecka sedan har media inte fått någon information om fallet förrän nu. Och om det inte skulle ha varit för en förbipasserande som fotograferade händelsen skulle misshandeln fortfarande vara nedtystad. Bilderna spreds över internet och med dem blossade missnöjdheten med situationen i Nepal upp.

Det är ännu oklart varför kvinnan överfölls.

Skrivet av: