Lördag 3 Dec
Stockholm

"Han föredrog pojkar"

Jörg Haider hade stor aptit på pojkar och kokain.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WIEN. Österrikes gaycommunity har känt till den främligsfientlige partiledaren Jörg Haiders homosexualitet i säkert ett decennium. Det hävdar källor till Taz – en Berlinbaserad tidning.

Nobelpristagaren i litteratur, Elfride Jelinek, outade honom så tidigt som år 2000. Men den gången utan vidare genomslag i massmedia.

Man har undvikit att ”outa” Haider som homosexuell eftersom de fruktat en hatvåg riktad mot homosexuella. Det rapporterar The Guardian i en artikel från mars 2000.

Enligt The Guardian har Haiders homosexualitet länge varit mer eller mindre allmänt känd. Liksom hans kokainmissbruk.

Enligt uppgifter föredrog Haider pojkar snarare än män – och helst då yngre än arton år – vilket är byxmyndighetsgränsen för homosexuella i Österrike. På senare år har Haider i stället sökt sig till närliggande Slovakien – där byxmyndighetsåldern endast är 15 år.

– Jag vägrar kommentera såna absurditeter och dynga, säger Peter Westenthaler, som då var Jörg Haiders gamla partis parlamentariske ledare.

Frihetspartiet är ett högerpopulistiskt parti och deras största fråga är mot invandring. De är även starkt för en traditionell familjebildning. En man, hans hustru och deras barn – inte två män.

Enligt tidningen Taz var Jörg Haiders dåvarande pojkvän en ung medlem av Frihetspartiet som också jobbade som hans personliga sekreterare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.