Donald Trumps enda kvarvarande medtävlare om att bli Republikanernas presidentkandidat, förra FN-ambassadören Nikki Haley.
Donald Trumps enda kvarvarande medtävlare om att bli Republikanernas presidentkandidat, förra FN-ambassadören Nikki Haley. - Foto: Reba Saldanha/AP/TT

Första valvinsten för Nikki Haley

Nikki Haley tog hem segern i primärvalet i Washington DC i kampen med expresidenten Donald Trump om att nomineras till Republikanernas presidentkandidat. Det är hennes allra första seger under kampanjen 2024.


Det republikanska partiet släppte under natten svensk tid resultaten som visar att Nikki Haley vann alla 19 delegater som stod på spel i Washington DC. Väljarna i den amerikanska huvudstaden är dock inte representativa för primärvalens väljare och Republikanernas andel av de registrerade väljarna där är liten.

Förra FN-ambassadören Nicki Haley är Trumps enda kvarvarande utmanare till att ställas mot Demokraternas Joe Biden i presidentvalet den 5 november.

"Det är inte förvånande att republikanerna närmast Washingtons dysfunktion avvisar Donald Trump och allt hans kaos", skriver Haleys kampanj i ett uttalande.

Från Trumps kampanj kommer ett uttalande som i rubriken skriver att "Nikki Haley har blivit krönt som drottning av träsket".

"Kvällens resultat i Washington DC bekräftar syftet med president Trumps kampanj – han kommer att dränera träsket och sätta Amerika först", står det i uttalandet.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!