Folkmassan skanderade: 'Julia, Julia, vi är med dig', när hon gick in för att lägga sin röst.
Folkmassan skanderade: 'Julia, Julia, vi är med dig', när hon gick in för att lägga sin röst. - Foto: Monika Skolimowska/AP/TT

Julia Navalnaja röstade på sin döde man

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs änka Julia Navalnaja skrev sin avlidne makes namn på röstsedeln i presidentvalet. Självklart skrev jag Navalnyjs namn, säger hon.


Julia Navalnaja var en av dem som samlades utanför den ryska ambassaden i Berlin vid lunchtid på söndagen, för att lägga sin röst i valet där segraren är given på förhand – eftersom alla president Vladimir Putins motståndare redan är borta ur leken.

Folkmassan skanderade: "Julia, Julia, vi är med dig", när hon gick in för att lägga sin röst.

Aleksej Navalnyj brukade kallas "Putins värsta fiende". Han dog den 16 februari under oklara omständigheter på en straffkoloni i norra Uralbergen.

— Det går inte för sig att en månad före en presidentkampanj, en månad före ett val, dödas Putins huvudmotståndare, som redan satt i fängelse, säger Julia Navalnaja till supportrar och journalister.

De som ville protestera mot Vladimir Putin uppmanades att ta sig till vallokalerna vid samma tidpunkt, klockan 12 på söndagen. Även Julia Navalnaja har uppmanat oppositionellt sinnade ryssar att rösta samtidigt för att markera mot Putin.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!