Fredag 7 Okt
Stockholm

Invandrare ockuperade lyxkrog

Ett 40-tal papperslösa intog stjärnkrogen La Tour d'Argent i Paris.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en regelrätt ockupation valde ett fyrtiotal papperslösa invandrare att sätta sig ner på golvet till lyxkrogen La Tour d'Argent i Paris. Och de tänker inte gå därifrån tills ”polismyndigheterna ger oss våra papper”. Ockupanterna är djupt missnöjda med att de inte har fått uppehållstillstånd i Frankrike, och kräver att de får stanna i landet. Sedan tidigare har de alla korrekta anställningar på lyxkrogen eller hos de närliggande.

– Vi kände inte till förhållandena. De har troligen haft falska papper, säger personalchefen på Tour d'Argent i franska medier.

De förvånade gästerna till lyxkrogen tvingas under ockupationen att gå in igenom en sidoingång för att kunna ta sig upp till matsalen på sjätte våningen. Restaurangledningen har lovat att försöka se till så att deras arbetare får uppehållstillstånd, vilket inte är alltför otroligt då ny lagstiftning möjliggör det för företag att be att få behålla personal som vistas illegalt i landet, skriver Realtid.se.

Fackförbundet CGT stödjer ockupationen, där fem av ockupanterna arbetar på lyxkrogen antingen som biträden eller diskare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.