Invandrare ockuperade lyxkrog

Ett 40-tal papperslösa intog stjärnkrogen La Tour d'Argent i Paris.


I en regelrätt ockupation valde ett fyrtiotal papperslösa invandrare att sätta sig ner på golvet till lyxkrogen La Tour d'Argent i Paris. Och de tänker inte gå därifrån tills ”polismyndigheterna ger oss våra papper”. Ockupanterna är djupt missnöjda med att de inte har fått uppehållstillstånd i Frankrike, och kräver att de får stanna i landet. Sedan tidigare har de alla korrekta anställningar på lyxkrogen eller hos de närliggande.

– Vi kände inte till förhållandena. De har troligen haft falska papper, säger personalchefen på Tour d'Argent i franska medier.

De förvånade gästerna till lyxkrogen tvingas under ockupationen att gå in igenom en sidoingång för att kunna ta sig upp till matsalen på sjätte våningen. Restaurangledningen har lovat att försöka se till så att deras arbetare får uppehållstillstånd, vilket inte är alltför otroligt då ny lagstiftning möjliggör det för företag att be att få behålla personal som vistas illegalt i landet, skriver Realtid.se.

Fackförbundet CGT stödjer ockupationen, där fem av ockupanterna arbetar på lyxkrogen antingen som biträden eller diskare.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Misstänkt överfallsvåldtäkt utomhus i södra Stockholm – kvinna hittad blodig

Polisen i Helsingborg rapporterar om trafikolycka

"Ödåkra. En personbil har kolliderat med ett träd.", skriver polisen på sin hemsida.

Egyptens president siktar på tredje period

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi bekräftar att han ställer upp i presidentvalet i december. Han väntas överlägset bli omvald till en tredje period.

Här är matbutiken som har billigast kanelbullar

Den fjärde oktober är det kanelbullens dag. Vilken matbutik har de billigaste kanelbullarna? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Karlshamn

1 timme sedan
"Asarum. En personbil har voltat av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Stank från lägenhet var död katt

1 timme sedan
I maj förra året kände boende i ett flerfamiljshus i Sundsvall en stank från en grannlägenhet och slog larm till fastighetsägaren.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.