En man står intill vedhögar som lagts fram inför en masskremering av människor som avlidit av den giftiga arraksspriten i Kallakurichi, i delstaten Tamil Nadu. Bilden togs i torsdags.
En man står intill vedhögar som lagts fram inför en masskremering av människor som avlidit av den giftiga arraksspriten i Kallakurichi, i delstaten Tamil Nadu. Bilden togs i torsdags. - Foto: R. Parthibhan/AP/TT

Fler än 50 dödade av giftigt brännvin

Ännu fler personer har avlidit efter att ha druckit hembränd och giftig sprit i södra Indien tidigare i veckan.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Arraksdrycken började förtäras i tisdags och inom loppet av några timmar hade 37 personer avlidit. Totalt fördes ett hundratal människor till sjukhus, flera efter att ha förlorat synen. Dödstalet har sedan dess stigit till 53, rapporterar indiska medier.

En lokalpolitiker i området i delstaten Tamil Nadu säger till tidningen The Indian Express att fattiga arbetare brukar köpa den hembrända spriten i plastpåsar för motsvarande mindre än tio kronor, innan de går till sina jobb.

Alkohol är förbjudet i några delstater i Indien och reglerat på olika vis i de andra. I Tamil Nadu finns ett delstatsmonopol på alkoholförsäljning, men det beskrivs som avsevärt dyrare där än på den svarta marknaden.

TT
/