Hästar lämnades att ruttna

Stank från hästlik gjorde att djurskyddsarbetare avslöjade massivt djurplågeri.


SKOTTLAND. Femton hästkadaver som låg ovanpå varandra i en stinkande hög. Det var skräcksynen som djurskyddsarbetare möttes av i en lada i Aberdeenshire. Strax utanför fanns ytterligare 25 hästar som höll på att svälta ihjäl.

Arbetare från World Horse Welfare, WHW, gjorde den skrämmande upptäckten på gården. De räddade de medtagna hästarna, som höll på att svälta ihjäl på fältet i anslutning till ladan. Nu väntar åtal mot ägarna för djurplågeri.

– Det här ett av de värsta fallen jag någonsin har varit med om. När jag gick runt gården upptäckte jag en förskräcklig lukt som kom från en av ladorna. Jag började undersöka saken och hittade de ruttnande liken. Stanken var överväldigande, säger Doug Howie, som var första vittnet på plats, till The Sun.

– I normala fall hittar man en eller två hästar som försummats. Man förväntar sig ingenting liknande det här.

WHW fick ett tips från en orolig kommuninvånare. Hästarna som räddades från djurplågeriet återhämtar sig väl.

Skrivet av:

Senaste nytt

Israel kallar hem sin FN-ambassadör

"Tusenlappen räcker inte så långt längre"

Matpriserna har skjutit i höjden igen. Prisökningen i februari var den högsta på nästan ett år. Tusenlappen räcker inte så långt längre, säger Marie Friberg som precis har handlat för veckan.

Umeå: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 523, Strömbäck.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om knivlagen, Göteborg

"Polisen får larm om att en knibeväpnad man följer efter tre personer i Brämaregården.", skriver polisen på sin hemsida.

Presidenten stänger statlig nyhetsbyrå

1 timme sedan
Argentinas regering har på uppdrag av president Javier Milei stängt ner den statliga nyhetsbyrån Télam – enligt presidenten "ett språkrör för tidigare vänsterregeringars propaganda".

Polisen rapporterar om försvunnen person, Jönköping

1 timme sedan
"Försvunnen person", skriver polisen på sin hemsida.