Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Höll vildsvin instängda i en månad

Nyheter | 27/08/2009 10:07

"Djuren var oerhört stressade."

HÄSSLEHOLM. En djurhållare misstänks för brott mot jaktlagen och djurskyddslagen efter att ha hållit fem vildsvin instängda i en månad på en mindre gård i Hässleholm.

Upptäckten gjordes efter en anmälan till länsstyrelsen. Vid inspektionen hittade man de fem vildsvinen i två mindre hästboxar.

Djurhållaren menar att vildsvinen hölls instängda eftersom man haft problem med jägare i området som lagt ut åtel åt vildsvinen. De hade därefter "förökat sig och förstört grödorna för lantbrukarna."

Djuren, som var mycket stressade, avlivades på plats. Nu har man inlett en förundersökning för misstanke om brott mot jaktlagen och djurskyddslagen.

– Vildsvin är så speciella djur, med speciell social struktur som lever i flock med flera generationer. Att fånga några djur ur en flock innebär stor stress för dem, säger Henrik Barnekow, jaktvårdskonsulent på Skånes Jägareförbund till Kristianstadsbladet.

Skrivet av: