Hundbajs DNA-registreras

Nu vill Israel att hundbajs ska registreras. Allt för att få hundägarna som inte plockar upp efter sig att åka fast.


Israeliska myndigheter tar nu i med hårdhandskarna för att få hundbajs att plockas upp.

Nu planerar man att använda sig av DNA-analyser för att få fast de oansvariga hundägarna. Man vill att DNA-prov från alla hundar ska skickas in och registreras. Ägarna till hundbajset kan sedan identifieras och straffas, skriver New York Post.

Skrivet av:

Senaste nytt

Fortsatt kraftigt snöfall och vind

Nordea: Räntesänkning först efter sommaren

Riksbanken har högst troligtvis höjt klart. Någon räntesänkning är dock inte aktuell förrän efter sommaren 2024. Den bedömningen gör Nordea i en uppdaterad boränteprognos.

De mördades 1989 – nu kan domen rivas upp

Dubbelmordet på två svenska turister i Nya Zeeland för nästan 35 år sedan ska prövas i rätten igen. Mannen som suttit dömd kan frias helt.

Sundsvall: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Bosvedjan, polisen kontrollerar nykterhet i trafiken", skriver polisen på sin hemsida.

FI ser risker hos kommersiella fastighetsbolag

1 timme sedan
Kommersiella fastighetsbolag med hög skuldsättning är fortsatt utsatta om räntorna skulle ligga kvar på höga nivåer. Det konstaterar Finansinspektionen (FI) i årets andra stabilitetsrapport.

Förlängd häktning för WSJ-reporter i Ryssland

1 timme sedan
Den fängslade Wall Street Journal-reportern Evan Gershkovich kommer att hållas fortsatt frihetsberövad till den 30 januari 2024, enligt ett beslut från en domstol i Moskva. Den två månader långa förlängningen följer på en tidigare förlängning på tre månader som beslutades om i augusti.