Nu finns Facebook på swahili

Succésajten expanderar i Afrika. Når över 100 miljoner nya användare.


Communitysajten Facebook kämpar för fullt för att omvandla sitt enorma användarantal till pengar. På samma gång gör man nu allt för att slå sig in i nya marknader. Därför har man låtit en grupp studenter och professorer översätta sajten till det afrikanska språket swahili. Därmed slår man två flugor i en smäll - Facebook miljoner nya kunder och swahilin tar ett stort steg in i 2000-talet.

–Ungdomarna, den framtida generationen, det är de som använder Facebook, säger projektansvarige Symon Wanda till BBC.

–De kan navigera mycket enklare om det är ett språk de förstår. Därför blir det lättare att använda swahili än engelska.

Enligt BBC har den nya versionen redan spridit sig som en löpeld och över 60 procent av användarna i östra Afrika har gått över till swahili.

Facebook finns sedan tidigare tillgängligt i över 50 språk. Swahilisuccén har bäddat för nya språk, däribland hausa och zulu.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.