Britterna inför bredbandsskatt

Alla som har en bredbandsuppkoppling måste betala skatt på sex kronor i månaden.


Den brittiska regeringen la i går till slut fram sitt stora förslag gällande framtidens digitala värld. En av de mest kontroversiella punkterna i den stora rapporten är införandet av en bredbandskatt på lite över 60 kronor per år för alla som har har en uppkoppling till internet. Inkomsterna från den nya skatten ska finansiera utbyggnaden av framtidens mer avancerade internetuppkoppling.

Men kritiker menar att bredbandskatten aldrig kommer att kunna betala de enorma satsningarna regeringen planerar. Enligt rapporten finns det i dag 34 miljoner fasta linor mot internet. Det innebär att staten kommer att få in cirka 170 miljoner pund. Långt ifrån de 1,5 miljarder pund som projektet beräknas kosta.

Regeringen menar dock att inkomsterna från bredbandsskatten ska inom tio år göra Storbritannien världsledande inom IT, skriver BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.