Jacko gick på cocktail av droger

Michaels Jacksons läkare förhörs i dag.


Enligt brittiska The Sun tog Michael Jackson dagligen en cocktail av åtta olika medicinska preparat. Man misstänker nu att en spruta med smärtstillande kan vara orsaken till hjärtstilleståndet. Därför har polisen tagit in popstjärnans läkare till förhör.

Demerol, Dilaudid och Vicodin - och fem droger till

Polisen ska ha fått en gedigen listförteckning av läkaren sedan man börjat undersöka popstjärnans dödsfall. Enligt The Sun visar det sig att Michael tre gånger per dag fick det smärtstillande medlet Demerol injicerat. Han ska på samma gång ha tagit Dilaudid och Vicodin, två andra smärtstillande droger. Detta trots att en dos kan vara livsfarlig. Och uppgifter tyder på att den nu bortgångne legenden tog fem droger till för att klara av att leva, inklusive muskelavslappnande och antidepressiva medel.

Under gårdagen försökte polisen att fastställa vem som gav honom den sista injektionen. Två av hans personliga läkare, Tohme Tohme och Conrad Robert Murray, har blivit förhörda av polisen.

Enligt TMZ lär Michael ha kallat sina dagliga Demerol-injektioner för hans "hälsodryck" eller "hälsotonikum". Det finns nu uppgifter på att det ska ha varit en dos av denna drog, som injicerades klockan 11.30, som tog hans liv.

Thriller tribute

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.