Kvinnorna som går nakna på gatan

Ugandas etik- och integritetsminister säger att minikjolar borde förbjudas i landet. Kvinnor som använder minikjolar distraherar nämligen förare och detta leder till bilolyckor.

Ministern, Nsaba Butoro, ska ha sagt att gå omkring med minikjolar motsvarar att vandra omkring naken på gatorna.

–Man kan orsaka en trafikolycka eftersom vissa människor är svaga mentalt, sa ministern i ett uttalande.

Journalister i Uganda ska ha tyckt att ministerns åsikt är underhållande, enligt BBCs utrikeskorrespondent Joshua Mmali, som befinner sig i landets huvudstad Kampala.

Men ministern står på sig och han kan ha lagen på sin sida.

–Att ha en minikjol är oanständigt, och detta kan vara straffbart enligt Ugandas lagstiftning. I dag kan man knappt skilja en mor från en dotter, de är alla nakna, sa ministern enligt BBC.

Skrivet av:

Senaste nytt

Forskare förklarar: Därför ljuger AI:n

Stort lyft för USA-diesel till Europa

Leveranserna av dieselprodukter från USA till Europa skjuter i höjden i december. De beräknas lyfta till 290 000 fat per dag, enligt analysföretaget Kpler. Det skulle vara den högsta leveransvolymen sedan 2018, visar en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Har investeringarna gått helt fel under 2023? Då är det högst sannolikt att du äger några av de här aktierna. Här är nämligen årets mardrömsportfölj för småsparare.

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

1 timme sedan
Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

1 timme sedan
Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Fagersta: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.