Flygbolag visiterade expresident

Nu ber man om ursäkt för missödet.


Flygbolaget America's Continental Airlines går nu offentligt och ber den indiske expresidenten APJ Abdul Kalam om ursäkt för att han visiterats innan en flygning.

Enligt uppgifter har indiska myndigheter gett flygbolag en lista på människor som inte behöver visiteras, men Kalam tvingades till och med ta av sig sina skor.

Nu uppger man i ett pressmeddelande att man inte hade för avsikt att förolämpa vare sig expresidenten eller Indiens befolkning.

"Vi har framlagt ett formell ursäkt till Mr Kalam och hoppas att han önskar flyga med oss igen", står det i pressmeddelandet.

Dock verkar det inte som om ursäkten mildrat myndigheterna, som rasar över incidenten.

– Att visitera den forne presidenten...är fullkomligt oförlåtligt och över räckvidden av våra lagar, sade Praful Patel vid luftfartverket, enligt CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.