Måndag 15 Aug
Stockholm

40 män gängvåldtog nunna

Syster Meena gjorde första teveframträdandet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ORISSA. Kappan togs av. En man ställde sig på vänstra armen, och en annan på den högra. En tredje våldtog syster Meena på verandan. Nunnan berättar nu för första gången om den vidriga upplevelsen som inträffade i östra Indien i augusti. 40 män ska ha deltagit i en gängvåldtäkt.

Hon gjorde utspelet för första gången i direktsänd teve och hon passade på att anklaga den lokala polisen för att bidra till hinduernas påhopp på kristna i regionen. På bara två månader har 37 människor dödats i konflikten.

– Polisen misslyckades i att stoppa våldet, misslyckades i att skydda mig från angriparna, de var snarare vänliga mot angriparna, sa syster Meena på en presskonferens.

Nunnans uttalande har spridit sig globalt och riktat fokus på våldet i regionen. Påven Benedictus XVI har fördömt våldet. Hennes uttalande kom två dagar efter att den högsta domstolen valde att avslå hennes överklagan om att få en federal polisutredning av våldtäkten.

Nio personer har hittills arresterats och en demonstration ska snart hållas. Nunnan har dock valt att inte samarbeta med polisen, då hon anser sig sakna förtroende för den, skriver News.com.au.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.