Elvaåringens Ipod exploderade

Apple försöker tysta ned historien om hur en flickas musikspelare förvandlades till bomb.


LIVERPOOL. Ken Stanborough, 47, märkte hur den 11-årige dottern, Ellies, Ipod uppförde sig väldigt konstigt och kastade därför ut den genom husets bakdörr. En halv minut senare flög den upp i luften och exploderade.

– Jag hörde ett fräsande ljud och kände hur den blev allt varmare i min hand, säger han till The Times.

Det var förra månaden som 11-åringens Ipod touch förvandlades till en bomb. Ken Stanborough ringde då företaget Apple för att få tillbaka pengarna som han betalt för musikspelaren.

Efter många turer kom han i kontakt med en chef för Apple. Familjen fick ett brev hem där företaget avsade sig allt ansvar men man erbjöd ändå pengarna, cirka 2 000 kronor, tillbaka.

Villkoret var dock att Stanboroughs skulle skriva på ett kontrakt om att aldrig någonsin berätta om det inträffade. Brevet uppfattades som mycket stötande av Stanborough.

– Om vi av misstag sa något om det inträffade under resten av våra liv, oavsett vad, skulle de stämma oss. Jag tyckte att erbjudandet var skrämmande.

Stanbourough, som snarast såg den sekretessbelagda uppgörelsen som ett straff för hela familjen, vägrade därför underteckna avtalet. Apple har ännu inte hunnit undersöka Ellies Ipod och vill därför inte kommentera händelsen, skriver The Times.

I Japan har regeringen tidigare rapporterat om att en viss brandrisk föreligger hos musikspelaren Ipod Nano. 14 fall har rapporterats om brinnade spelare i landet och två personer har drabbats av brännkskador.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.