Fördubblad kostnad för diabetesvård

Kostnaden för vård av vuxna amerikaner som lider av diabetes fördubblades mellan 2001 och 2007. (TT)


Enligt en studie som gjorts av forskare från Stanforduniversitetet och universitetet i Chicago beror ökningen både på fler insjuknade och på ökad användning av nya, dyrare mediciner.

– Det är viktigt att vi uppmärksammar hur dyr behandlingen av diabetes har blivit. . . Kostnaden återspeglar kanske delvis bättre vård, men vi måste hejda oss och undersöka värdet av de nya och dyrare medicinerna, som kanske har överanvänts, säger Randal Stafford, docent i medicin vid Stanforduniversitetet och huvudförfattare till studien.

Kostnaden för diabetesvård har på sex år ökat från 54 miljarder kronor till 101 miljarder. Vid millennieskiftet hade fyra procent av USA:s befolkning diabetes. 2050 beräknas sju procent vara drabbade, enligt studien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.