Minst 160 döda i jordbävning

Skalvet i Pakistan nådde magnituden 6,2.


Ett kraftigt jordskalv har tagit minst 160 liv i Baluchistan i västra Pakistan där hundratals bostadshus störtat samman. Myndigheterna fruktar nu många fler omkomna, skriver New York Times.

Sohail-ur-Rehman, hög tjänsteman i provinsen, säger till tv-bolaget Dawn att antalet dödsoffer blir "mycket större". Ett stort antal människor omkom när hus rasade samman, skriver Reuters.

– Hittills har 135 kroppar bärgats från området; många fler har skadats, säger Dilawar Khan Kakar, borgmästare i den historiska staden Ziarat, 50 kilometer norr om staden Quetta.

De flesta dödsoffren finns i området runt Ziarat i den naturgas-rika provinsen Baluchistan. Lerhus förstördes och jordskalven orsakade jordskred och stenras över sovande människor.

– Fler rapporter strömmar in, säger också polisen.

Skalvet nådde magnituden 6,2 enligt USA:s geologiska myndighet medan pakistanska geologer mätte det till 6,1.

Skalvet som inträffade natten till onsdagen hade sitt epicentrum nära gränsen till Afghanistan - sju mil nordost om staden Quetta och drygt 18 mil sydost om Kandahar i grannlandet. Det låg på en mils djup i jordskorpan.

Krigsmakten som deltar i räddningsarbetet säger att den försöker få överblick över läget i Baluchistan.

– Vi har fått rapporter om tunga förluster men vi kan inte bekräfta hur många döda, säger arméns talesman major Shabahat Hussain till AFP.

– Vi har skickat en trupp till Ziarat med helikopter. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.