Sterlingkollaps ger SAS-aktien vingar

Efter bara en timmes börshandel hade SAS-aktien rusat upp 15 procent.


Efter bara en timme handel på Stockholmsbörsen rusade SAS-aktien upp 15 procent. Mycket beror på att lågprisflyget Sterling rapporterat sin egen konkurs under morgonen.

Experter tror dock att lyckan kan bli kortvarig. Flygbolag är inte stabila i nuläget.

– Så småningom kan det vända till något annat. SAS har inte så bra ekonomisk ställning. Även om de har bra ställning nu, behöver de inte ha det om några månader, säger Mats Hyttinge, flyganalytiker på Glitnir, enligt DI.

Skrivet av:

Senaste nytt

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

Ungerske talmannen signerade Natoansökan

Det ungerska parlamentets talman László Kövér har undertecknat Sveriges Natoansökan, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Personal hjälpte pojke att fly från HVB-hem

1 timme sedan
En pojke under 18 år fick hjälp att fly utomlands av personalen på det HVB-hem i Uppsala län där han bodde, rapporterar UNT. Företaget som driver hemmet har nu gjort en utredning och skickat in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Nya kravet: Max tre år för att lära sig svenska

1 timme sedan
Invandrare ska få tre år på sig för att klara kurserna i Svenska för invandrare (SFI) – sedan ska rätten till SFI dras in. Det har Tidöpartierna kommit överens om, uppger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) för Svenska Dagbladet.