Sturmarks E-Health i konkurs

Hälsosajten skulle bli Sveriges största men går nu i konkurs.


En IT-trio ville starta Sveriges näst största hälsoportal men finansiering och försäljning gick inte ihop. De tre IT-profilerna, Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein och Robert af Jochnick, startade upp bolaget E-Health 2006. Flera investerare gick in med med vardera 13,6 miljoner kronor i E-Health Sweden och har nu fått en konkurs på halsen. Frontfiguren Sturmark har också själv investerat i bolaget.

– Jag satsade en liten slant av mitt riskkapital på bolaget och då brukar jag till en början ta en plats i styrelsen för att följa entreprenören. Jag tycker att det är kul med entreprenörer, säger Christer Sturmark, till DI.

Bolaget E-Health gick ut hårt med fina lokaler på Östermalm i Stockholm och på sajtens premiärfest besöktes av bland andra Filippa Reinfeldt. Nyemissionerna blev fulltecknade och mellan 2006 och 2008 droppade intäkterna och slutade med mångmiljonskulder.

– Vi har med tiden fått styrelse och ägare i nationell toppklass, där sådana namn som Dr Björn Bragée, Robert af Jochnick, Johan Staël von Holstein, Christer Sturmark och andra skänkt stabilitet under starten, konstaterade bolaget i sin marknadsföring.

Christer Sturmark var tidigare ordförande för den socialdemokratiska regeringens it-politiska strategigrupp. Han har även ett antal konkurser bakom sig, rapporterar DI.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.