Söndag 24 Okt
Stockholm

Sturmarks E-Health i konkurs

Hälsosajten skulle bli Sveriges största men går nu i konkurs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En IT-trio ville starta Sveriges näst största hälsoportal men finansiering och försäljning gick inte ihop. De tre IT-profilerna, Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein och Robert af Jochnick, startade upp bolaget E-Health 2006. Flera investerare gick in med med vardera 13,6 miljoner kronor i E-Health Sweden och har nu fått en konkurs på halsen. Frontfiguren Sturmark har också själv investerat i bolaget.

– Jag satsade en liten slant av mitt riskkapital på bolaget och då brukar jag till en början ta en plats i styrelsen för att följa entreprenören. Jag tycker att det är kul med entreprenörer, säger Christer Sturmark, till DI.

Bolaget E-Health gick ut hårt med fina lokaler på Östermalm i Stockholm och på sajtens premiärfest besöktes av bland andra Filippa Reinfeldt. Nyemissionerna blev fulltecknade och mellan 2006 och 2008 droppade intäkterna och slutade med mångmiljonskulder.

– Vi har med tiden fått styrelse och ägare i nationell toppklass, där sådana namn som Dr Björn Bragée, Robert af Jochnick, Johan Staël von Holstein, Christer Sturmark och andra skänkt stabilitet under starten, konstaterade bolaget i sin marknadsföring.

Christer Sturmark var tidigare ordförande för den socialdemokratiska regeringens it-politiska strategigrupp. Han har även ett antal konkurser bakom sig, rapporterar DI.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela