Sturmarks E-Health i konkurs

Hälsosajten skulle bli Sveriges största men går nu i konkurs.


En IT-trio ville starta Sveriges näst största hälsoportal men finansiering och försäljning gick inte ihop. De tre IT-profilerna, Christer Sturmark, Johan Staël von Holstein och Robert af Jochnick, startade upp bolaget E-Health 2006. Flera investerare gick in med med vardera 13,6 miljoner kronor i E-Health Sweden och har nu fått en konkurs på halsen. Frontfiguren Sturmark har också själv investerat i bolaget.

– Jag satsade en liten slant av mitt riskkapital på bolaget och då brukar jag till en början ta en plats i styrelsen för att följa entreprenören. Jag tycker att det är kul med entreprenörer, säger Christer Sturmark, till DI.

Bolaget E-Health gick ut hårt med fina lokaler på Östermalm i Stockholm och på sajtens premiärfest besöktes av bland andra Filippa Reinfeldt. Nyemissionerna blev fulltecknade och mellan 2006 och 2008 droppade intäkterna och slutade med mångmiljonskulder.

– Vi har med tiden fått styrelse och ägare i nationell toppklass, där sådana namn som Dr Björn Bragée, Robert af Jochnick, Johan Staël von Holstein, Christer Sturmark och andra skänkt stabilitet under starten, konstaterade bolaget i sin marknadsföring.

Christer Sturmark var tidigare ordförande för den socialdemokratiska regeringens it-politiska strategigrupp. Han har även ett antal konkurser bakom sig, rapporterar DI.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.