Dödlig bilbombsvåg i Somalia

Minst 21 personer dödade i Somalia.


En våg av koordinerade bilbomber har i dag dödat minst 21 personer i Somalia.

I Hargesia, huvudstaden i den självutnämnda republiken Somaliland sprängdes bomberna vid presidentpalatset, den etiopiska ambassaden och FN. Minst 19 personer dog.

Samtidigt sprängde två självmordsbombare sig själva utanför två anti-terrorismcenters i staden Bosasso, i grannregionen Puntland. Även här använda man bilbomber. Båda byggnaderna förstördes, säger en rådgivare till Puntlands president.

28 personer ska enligt BBC vårdas för allvarliga skador på ett sjukhus. Bland annat dog 8 personer som arbetade på den etiopiska ambassaden.

En av bilarna for i väg med sådan kraft att den landade i en källare tillhörande FN, som har kraftiga skyddsbarriärer, skriver BBC.

Man vet inte vem som ligger bakom dåden, som inträffade med sju minuters mellanrum.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anmäls efter dödsfall i pool på servicehus

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

1 timme sedan
Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.