Indien: Minst 30 döda i bombdåd

Ett nytt bombdåd har drabbat Indien med över 30 dödsoffer och 100 skadade, i delstaten Assam.


– Minst 30 personer rapporteras ha dött och 100 är skadade efter en serie explosioner i den oroliga nordöstra indiska delstaten Assam, säger polis till AFP, enligt TT.

De sammanlagt 11 explosionerna som förefaller ha varit samordnade inträffade i tre distrikt i den oroliga delstaten, däribland tre explosioner i staden Guwahati där polis och ögonvittnen sade att minst sju personer dödats.

Enligt de första uppgifterna ska den första explosionen ha inträffat på en grönsaksmarknad inte långt från viktiga myndighetskontor i staden.

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för dådet som inträffade sex veckor efter en serie bomber i huvudstaden New Delhi, där 20 personer avled.

Den förbjudna motståndsrörelsen ULFA, som sedan 1979 kämpat för en självständig delstat, har ofta beskyllts för tidigare bombdåd.

Mer än 10 000 människor har förlorat sina liv de tjugo senaste åren i delstaten som är berömd för sitt te.

Kraftig rök steg från explosionsområdena och enligt ögonvittnen bars skadade människor ut ur byggnader av räddningspersonal, rapporterar medier på plats.

Se inslag från bombningarna via CNN:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.