Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen presidentkandidat stödjer oljan

Nyheter | 31/10/2008 07:04

Under slutspurten har presidentkandidaterna mest hållit till i vågmästarstaterna.

Obama och McCain gör nu allt för att vaska fram och övertyga de sista väljarna i vågmästarstaterna. McCain håller till i delstaten Ohio där han måste vinna om han ska ha någon chans att segra i tisdagens presidentval. Obama har den senaste tiden koncentrerat sig på Virginia, Florida och Missouri.

Båda anklagar nu den andra för att favorisera oljeindustrin. Enligt McCain ska Obama under 2005 röstat för ett förslag som innehöll skattelättnader för oljebolag.

–Om jag blir vald kommer vi att sluta köpa olja för 700 billioner dollar varje år från länder som inte uppskattar oss så mycket. Vi kommer i stället att borra till havs och starta med det så fort som möjligt, sa McCain enligt BBC.

Obama stod inte svarslös. Förslaget han röstade för 2005 innehöll, enligt Obama, även skattelättnader för förnyelsebara energiproducenter. Obama säger i sin tur att McCain kommer att stödja oljebolagen eftersom han vill sänka skatterna för allt. Och då även för oljeindustrin.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna ligger McCain under. Han håller dock modet uppe.

– Experterna säger att vi förlorat, precis som de sagt så många gånger förut. Vi ligger efter några poäng men vi kommer tillbaka, sa McCain enligt BBC.

Skrivet av: