Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Palin sänker McCain

Nyheter | 31/10/2008 18:00

Inte kompetent nog.(TT)

Sarah Palin är inte kompetent nog att bli vicepresident, anser en majoritet amerikaner. Och de blir fler, visar en mätning som slår ner med full kraft i valrörelsens slutskede.

Mätningen i fredagens New York Times lär ge republikanerna skrämselhicka lagom till Halloween-helgen.

Hela 59 procent tycker att McCains parhäst inte är av rätta virket för det tänkta jobbet, en ökning med nio procentenheter sedan början av månaden. Och det i ett läge när McCain försöker spurta ikapp Barack Obama inför valet på tisdag.

Det brukar heta att vicepresidentkandidaterna inte är så viktiga för valutgången, trots den stora uppmärksamhet de får när de utses. Det gäller inte i år enligt undersökningen. En tredjedel uppgav att vicepresidentkandidaterna spelar stor roll för hur de tänker rösta. Av denna tredjedel skulle en överväldigande andel välja Obama och Joe Biden.

Palin sågs som ett stjärnskott när 72-årige McCain gav henne förtroendet att vara hans reserv på världens mäktigaste jobb ifall han skulle dö. Vid utnämningen och det republikanska konventet tog partiets kandidater ledningen i opinionen. Men sedan dess leder Obama konsekvent. Palin har kallats "knäppskalle" av en av McCains närmaste rådgivare, hon har återkommande häcklats i Saturday Night Live och en berömd Halloweendocka föreställande Alaskaguvernören hängde ett tag i en snara i en trädgård i Kalifornien.

Palins okunniga uppträdande i tv-intervjuer har inte heller varit någon bra reklam.

Sarah Palin kan inte nämna en enda tidning som hon läser. Se klippet här.

Skrivet av: