Stockholm

McCain skojade med falsk Palin i teve

Gjorde roll som fattiglapp i Saturday Night Live.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

John McCain vet att han är sämre på att samla in pengar än Barack Obama. Därför passade han på att göra satir av sin egen presidentkampanj i i teveshowen Saturday Night Live i NBC. På skämt sa han att han drygar ut kampanjkassan genom att sälja olika saker.

Presidentkandidaten och en Sarah Palin-kopia bollade skämt mellan sig i programmet. Här fick presidentkandidaten svängrum för sin humor.

McCain sa i programmet att han byter taktik i valkampens spurt och gör rollen som dubbelvilde. Hittills har han utmålat sig som den politiska ensamvargen.

– Jag ska gå fullständig bärsärkagång - värre än någon annan, till och med riktiga vildar.

Han jämförde sin kassa med konkurrenten Barack Obama som kunnat kosta på sig en halvtimmes film i de stora tv-kanalerna. Själv hade han bara råd med teveshopkanalen QVC, sade han.

– Jag är en äkta vilde, en republikan utan pengar.

Rollen som Palin gjordes av Tina Fey. Hennes tidigare uppträdande som vicepresidentkandidaten i höst har ryckt upp NBC:s annars svaga tittarsiffror. Den äkta Sarah Palin mötte henne i Saturday Night Live för två veckor sedan inför rekordpublik.

McCain och Fey erbjöd tittarna skinkknivar att skära i den federala budgeten med och en talande docka som föreställde demokraternas vicepresidentkandidat Joe Biden.

Showens värd, skådespelaren Ben Affleck sade att han satsat på så många förlorande demokrater att han väljer McCain i år.

McCain har medverkat två gånger tidigare i Saturday Night Live, i maj i år och 2002.

Se ett sammandrag från McCains inhopp i programmet nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.