Fredag 14 Maj
Stockholm

Obama varnar elever för Facebook

USA delat när president Barack Obama höll sitt skoltal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON D.C. De amerikanska skolbarnen satt bänkade för att ta in budskapet från president Barack Obama. Hemma satt föräldrar, mestadels konservativa, och fasade för att deras barn skulle utsättas för propaganda.

På den storpolitiska scenen finns endast plats för en stor fråga åt gången och skoltalet som dykt upp som en het politisk fråga har för en kort stund knuffat undan debatten om sjukvårdsreformen.

Obama har anklagats för att vilja polarisera och politisera skolmiljön med sitt tal. Bland annat var tanken att elever skulle skriva brev om hur de skulle kunna hjälpa honom i hans arbete. Den planen drogs så småningom tillbaka.

– Det här är inte bara viktigt för er själva och för er egen framtid. Vad ni väljer att göra av er skoltid kommer att avgöra det här landets framtid. Vad ni lär er i skolan i dag kommer att avgöra huruvida vårt land klarar av de svåraste utmaningarna i framtiden, sa Barack Obama i sitt skoltal under tisdagen, enligt CNN.com.

– Det finns ingen ursäkt till att inte försöka.

Även om USA:s förra första dam Laura Bush försvarat Obama i skoltalsfrågan har han från vissa delar av landet fått utstå hård kritik.

–När jag bara tänker på att mina barn måste sitta i skolan och höra på det där blir jag verkligen upprörd, säger Shanneen Barron i Denver, Colorado, enligt CNN.com.

En lärare i Baltimore, Maryland, som vill vara anonym, beklagar faktumet att "USA håller på att bli så polariserat att vi tror att vår president är en fiende och inte vår ledare".

Obama ville också ge några goda råd på vägen.

– Alltså, låt mig ge er några praktiska råd. För det första tycker jag att ni alla borde vara försiktiga med vad ni lägger upp på Facebook eller på Youtube. För vad man har lagt upp på nätet kan grävas fram senare i ens liv, sa han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela