Laura Bush försvarar Obamas skoltal

I den infekterade diskussionen om presidentens skoltal får han oväntat stöd från konservativt håll.


WASHINGTON D.C. Både gräsrötter och högeretablissemang går till hårt angrepp mot USA:s president Barack Obama för hans tal i en skola i Arlington, Virginia. Men han får oväntat stöd från föregångarens hustru och rikets förra "first lady" Laura Bush.

–Jag tror att det finns rum för att USA:s president och uppmuntra elever, och jag är rätt säker på att det finns många som skulle göra detsamma. Och det handlar om att uppmuntra sina egna barn att gå till skolan och vara flitig och försöka uppnå drömmarna som de har, säger Laura Bush, enligt CNN.com.

Obama och hans stab bad inför besöket eleverna att skriva brev om hur de skulle kunna hjälpa presidenten i hans arbete. Efter att han fått hård kritik för att politisera skolmiljön backade Vita huset och planen var i stället att eleverna skulle berätta mer om sig själva.

–De har rätt att kritisera honom för det. Föräldrar har rätt att avgöra vad deras barn ska få höra i skolan. Men jag tror också att det är viktigt att alla respekterar vår president, säger Laura Bush.

Vissa har till och med stämplat Obama som "socialist" när det gäller planerna för skolbesöket.

– Jag har ingen aning om det är rättvis kritik. Tror du att jag tyckte att Bush fick rättvis kritik i många avseenden? Nej, inte riktigt. Så jag tror inte det, fortsätter hon.

George W Bushs vicepresident och främsta försvarare Dick Cheney har varit Obamaadministrationens mest högljudda kritiker, och Laura Bush drar en parallell mellan Cheneyfallet och Obamas skoldebatt.

– Cheney har all rätt att ge sin bild av det hela, och jag uppskattar att han försvarar Bushadministrationen. Men George väljer att inte lägga sig i debatten. Han menar att presidenten förtjänar respekt och inte ska behöva ifrågasättas av någon föregångare som försöker spela efterklok. George gillade det inte när han blev kritiserad av tidigare presidenter och han har valt att göra motsatsen, säger Laura Bush, enligt CNN.com.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.