Fotbollslag sköts kallblodigt ihjäl

- 25/10/2009, 14:13 -

Kidnappades för två veckor sedan - kropparna hittades i går.

Spelarna i det colombianska fotbollslaget som kidnappades för två veckor sedan har hittats - ihjälskjutna. Hittills har endast en spelare hittats levande. En spelare är ännu försvunnen.

”Los Maniceros”, eller Jordnötsmännen som laget kallas, är kända i hela landet då de sålde nötter i gränsen mellan Colombia och Venezuela.

De kidnappades den 11 september och har inte kunnat hittas förrän nu. I går hittades tio kroppar som misstänks vara spelare i ”Los Maniceros” i Tachira, på den venezuelanska sidan av gränsen.

Polisen tror att en rebellrörelse ligger bakom morden och lokaltidningen i området, La Nación, sägs det handla om en medlemsrekrytering som spårade ur.

– Vi misstänker att ELN, (Colombias näst största rebellrörelse), ligger bakom dådet. Vittnesuppgifter från den överlevande pekar på detta, säger Leomagno Flores, myndigheternas talesman i området till La Nación enligt spanska nyhetssajten terra.es.

Samtidigt hittades en av spelarna, Manuel Cortez, levande och vårdas nu på sjukhus. Han skyddas dessutom av Colombias nationella insatsstyrka.

Skrivet av: